ראיון מעמיק של לאמה גלן מולין, עם גושה אובר מקהילת הלימוד הבינ״ל Vajra Mandala .
בראיון זה, לאמה גלן נותן מבוא לבודהיזם טנטרי והרלוונטיות שלו לאנשים מודרניים בעולם המערבי. הוא מסביר את השלבים בדרך להארה כפי שלימד הבודהה, מהו בודהיזם טנטרי, ומה נדרש כדי לתרגל אותו.
ביקור לאמה גלן בישראל – מרץ 2025
- תרגול הבודהא של החמלה וטונג לן – אירוע ערב – תל אביב – 22.3 – תל אביב
- הרצאת ערב – תרגול טנטרה בעולם המודרני – 24.3 – תל אביב
- הרצאת ערב – עבודה עם הגוף האנרגטי בימי מלחמה וכאוס – 25.3. – פרדס חנה
- ריטריט עירוני – הדאקיני הלבנה – 22-23.3 – בצרה
- ריטריט טומו – היוגה של האש הפנימית – חמישי עד ראשון – 27-30.3 – תל אביב
- ריטריט שבת – מבוא לששת היוגות של נארופה – שבת – 22.3.25 – תל אביב
- לתוכנית הביקור המלאה
- כולל חניכות, הרצאות, ואירועי לימוד נוספים
נושאים מרכזיים בפרק:
שלושת היאנות והתורות היסודיות
לאמה גלן מתאר את שלוש רמות התורה הבודהיסטית: הינאיאנה, מהאיאנה וואג’ראיאנה, ומסביר את תפקידן בדרך להארה. הוא מדגיש את הצורך במשמעת, מדיטציה וחוכמה כאימון בסיסי.
תרגולים בודהיסטיים יסודיים
הסבר על שלושת האימונים: מוסריות (שילה), מדיטציה (סמאדהי) וחוכמה (פראג’נה). לאמה גלן דן בחשיבות המודעות והריכוז המנטלי לטיפוח חיים ממושמעים.
אשליית המציאות הפיזית ובסיס התרגול הטנטרי
דיון על טבעה האשלייתי של העולם החומרי, כולל הקבלות מדעיות. לאמה גלן מסביר כיצד הבנת אשליה זו חיונית לתרגול טנטרי, השואף לחרוג מעבר למראות רגילים.
מהות הטנטרה: שינוי תפיסה
הטנטרה מוצגת כאמצעי לשינוי תחושת העצמי והמציאות. תרגולים כמו המסת הגוף לאור והופעה מחדש בצורת בודהה מוסברים כשיטות טנטריות מרכזיות.
תפקיד המודעות והאנרגיה בטנטרה
גישה מעשית לטנטרה: שמירה על מודעות, תשומת לב ומעורבות שמחה בכל החוויות. מהי “טנטרה פנימית” והקשר בין ערוצי האנרגיה בגוף והתודעה.
ההיבטים הפסיכולוגיים של טנטרה והרלוונטיות למערב
האם צריך להתאים את הטנטרה למתרגלים מערביים? לאמה גלן דן בקשר בין מזרח ומערב תוך קישור לעבודותיהם של פרויד ויונג, כולל דיון כיצד עקרונות טנטריים מתיישבים עם פסיכולוגיה מודרנית וטרנספורמציה אישית.
מוכנות לטנטרה: מי יכול לתרגל?
חקירת הדרישות המקדימות לתרגול טנטרי, עם דגש על חשיבות החינוך הבודהיסטי הבסיסי, משמעת והדרכת מורה. מוזכר גם תפקיד הקארמה ונטיות עבר במוכנות רוחנית.
הסודיות בטנטרה ותפיסות מוטעות
התייחסות לאי-ההבנה של סודיות בטנטרה, במיוחד במערב. הסבר כיצד הבודהיזם הטיבטי משלב טנטרה באופן טבעי והמושג של ״סודי באופן טבעי״.
מיניות בטנטרה: תפיסות מוטעות ומציאות
מה תפקיד המיניות בתרגול טנטרי? מדוע היא מוצגת לעתים קרובות באופן שגוי, והדרך שבה הטנטרה הבודהיסטית משלבת אותה בתרגול רוחני ללא אובססיה או דחיה.
כיצד להתחיל תרגול טנטרי
עצות מעשיות כיצד ניתן להתחיל תרגול טנטרי: בחירת מורה, וכניסה אל הלימוד באופן הדרגתי. מודגשת חשיבות לימוד הטקסטים הקלאסיים.
תפקיד המורה והניסיון האישי בטנטרה
הסבר על ארבעת סוגי הלאמות (מורים) בבודהיזם הטיבטי: המורה האישי, התורות עצמן, הניסיון האישי, והבהירות הטבעית של התודעה. מודגשת חשיבות האחריות האישית בהתקדמות רוחנית.
חשיבות התרגול הקבוע וגילוי עצמי
דגש על חשיבות הלימוד היומיומי, ההתבוננות והמדיטציה. שיתוף סיפורים על מאסטרים טיבטים בכירים השומרים על למידה ותרגול מתמשכים עד גילאים מופלגים
מחשבות סיכום והסודיות העצמית של טנטרה
מחשבות מסכמות על טבע הטנטרה, נגישותה, והסודיות העצמית שלה – כיצד אנשים ימצאו ויבינו אותה רק כאשר הם מוכנים קארמתית.